preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload

Rab

Település ismertető

A szavazás jelenlegi állása:

Eredmény:
28 szavazat

Az Ön véleménye:

Rab

Szavazatszám: 28

Hivatalos honlap: www.rab.hr

Leírás [szerkeszt]

Rab városa a műemlékei és szépsége miatt méltán híres Rab sziget fővárosa. A sziget 94km² területével az Adria kilencedik legnagyobb szigete. Rab már a Kr. e. II. században fontos római flottatámaszpont volt, és Kr. e. 10-ben Octavius Augustus-tól városi rangot kapott. Az V-VI. században püspöki székhely. Bizánc, majd a Horvát királyság uralma alatt állt, később a Velenceiek és a magyar királyok harcoltak érte. A XV.-XVI. században a velenceiek uralma alatt állt. Már a XIX. század végétől kedvelt turisztikai célpont.
A sziget délnyugati részén, a Szt. Eufémia öbölbe benyúló földnyelvre épült kis város megőrizte csodálatos középkori arculatát, a városfalakkal, a szűk sikátoros utcácskákkal, és a négy román harangtoronnyal, melyek a város jelképévé váltak. A földnyelvre épült város védelmezi a mögötte elterülő kis öbölben lévő kikötőt.

Szerkeszt Új kártya

Ehhez a településhez nincsenek feltöltve kártyák.