preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload

Egyéb

Nincsenek feltöltve kártyák.

Étel-ital

Nincsenek feltöltve kártyák.

Kultúra

Nincsenek feltöltve kártyák.

Látnivalók

Amfiteátrum

Pula

Eredmény:
Aréna

Pula, és talán egész Horvátország leghíresebb látnivalója e 23 ezer befogadására képes aréna az I. századból, mely méreteit tekintve még a római Colosseumnál is nagyobb, egyébként pedig a világ 6. legnagyobb arénája!

Sport

Tengerparti strand

Rabac

Eredmény:
Rabac népszerűségének titkát nem nehéz megfejteni: A festői táj mellett a part az, amely idevonzza a hömpölygő tömegeket, s bizony Ravniből és a közeli falvakból is átjárnak ide fürdeni. Amúgy a víz itt sem sokkal melegebb,sőt kavicsos és elég gyorsan mélyül, viszont a több kilométer hosszan húzódó partonszámtalan barátságos öböl és ideális napozóhely leledzik. Az sem elhanyagolandó szempont, hogy az infrastruktúra kiépítettsége az olasz partokat idézi, játszóparkokkal, bérelhető nyugágyakkal, vízi járművekkel, sőt biztonsági szolgálattal, akik a vízparti tornyokból ügyelnek a fürdőzőkre, lásd: Bay Watch.

 

Verudai strand

Veruda

Eredmény: nagyon rossz
Adria partján Az Istria déli partjainál található igen tiszta tengeri, ingyenes strand, napozóágyak,napernyők stb. bérelhetők. A nagy forróság elől nemcsak a vízben, de a parti fák hűsölő árnyékában is elbújhatunk!

Szállás

Balog apartman

Pjescana Uvala

Eredmény: nagyon rossz
Balog apartman Pjescana Uvalában található kényelmes, a tengerhez közeli, horvátországi magyar család tulajdonában lévő, jól felszerelt apartman, amit az Istriában nyaralóknak nyugodtan merek ajánlani.

Szórakozás

Nincsenek feltöltve kártyák.

Természet

Plitvicei tavak

Plitvice

Eredmény:
Vízesések

A természeti szépségekben egyébként sem szűkölködő Horvátország méltán leghíresebb természeti látványossága, mely 1949-óta nemzeti park és 1979-óta az UNESCO világörökség része. Karlovactól kb. 80 kilométerre délre az 1-es út mentén fekszik.

A belépő nem túl olcsó, de megéri arrafelé menni és legalább egy fél napot rászánni, mikor az ember megy vagy jön a tengerparti nyaralásából. Magas, fákkal borított hegyek veszik körül a kékes-zöld, kristály tiszta 19 kisebb-nagyobb tóból és számos különböző méretű vízesésből álló tórendszert.

A természetvédelmi területet körbejáró, kimondottan ide tervezett buszokat a belépőjegy fejében ingyen használhatjuk, így a nehezebben mozgók, vagy akiknek kevesebb az idejük azok is végig tudják járni a parkot. A busz számos helyen megáll így kedvünk szerint, a látványosságoknak megfelelően kisebb szakaszokon is használhatjuk. Mégis, ha tehetjük, érdemesebb inkább gyalog végigjárni, és élvezni a szépségeit.

A legnagyobb tavon két hajójárat is közlekedik, melyek a belépőjegy fejében szintén ingyenesek. A kisebb tavakon és a vízesések mellett szépen kiépített fa pallókon lehet közlekedni. A legnagyobb tó partján gyönyörű környezetben egy tisztáson étterem működik, illetve mellette kisebb fa bódékban különböző helyi ételeket (juhsajtot, mézet, rétest stb.) és egyéb portékákat lehet kapni. Minden évszakban felejthetetlen élményt nyújt.

Külön érdekessége a tórendszernek, hogy itt forgatták a gyermekkorunkból jól ismert jugoszláv vadnyugati filmek több részét, köztük az Ezüst-tó kincsét is.

Paklenicai Nemzeti Park

Paklenica

Eredmény:
A szurdok

Zadartól nem messze a tengerpart közelében helyezkedik el ez a 96 négyzetkilométeren elterülő nemzeti park. A 1700 m-es csúcsokat is tartalmazó park a sziklamászók nemzetközi hírű paradicsoma. A kezdő, a haladó és a profi sziklamászók szintúgy megtalálhatják a sziklamászó tudásuknak megfelelő nehézségű terepeket. Akik nem űzik a sziklamászást azoknak is megéri a parkra egy napot rászánni a nyaralásból. A mezei turisták számára is számos csodálatos természeti szépséget tartogat. Sziklás hegyek közötti szurdokokat, barlangokat, gazdag állat- és növényvilágban bővelkedő erdőket, tavakat, patakokat, vízeséseket és a csúcsokról remek kilátás a tengerre. A nemzeti parkot jól kiépített turista útvonalak hálózzák be, számos kisebb nagyobb pihenőhely, és menedékház várja a fáradt vándort.