Siófoki víztorony

Siófoki víztorony

A 1912-ben épült, Siófoki Víztorony Siófok szívében található torony, mely 45 méter magasból nyújt különleges élményt az oda látogatóknak. A toronyból gyönyörű és teljes panoráma látható a Balatonra, valamint tartalmaz egy Szentkirályi Oxigén bárt, Panoráma kávézót és a Samsung Élményközpontot.

A város főterén található emblematikus építmény Gergely Jenő és Gut Árpád alkotása. A víztorony kilátó része 360°-ban körbejárható. A víztorony Siófok egyik jellegzetes és meghatározó épülete, melyet mindenképpen érdemes meglátogatni.

A felső szintre két panorámalifttel lehet feljutni, majd innen csigalépcső vezet az élményközpontba.

Siófoki víztorony információk

Belépő árak 2019:

 • Felnőtt: 850 Ft.
 • Diák, nyugdíjas: 650 Ft.
 • Gyermek (6-10 év): 350 Ft.

Nyitva tartás:

 • Hétfő: Zárva
 • Kedd – Csütörtök: 10:00 – 17:00
 • Péntek: 10:00 – 21:00
 • Szombat: 10:00 – 22:00
 • Vasárnap: 10:00 – 17:00

Szezonális nyitva tartása:

 • június 1. – szeptember 30.
 • minden nap 9.00 – 24.00
 • október 1. – május 31.

Water tower of Siófok

Siófoki víztorony története

Az építését 1912-ben fejezték be, innentől a fő szerepe a vízellátás lett. Majd 1935-ben átépítették és ezután egy ideig a víz nem is üzemelt benne, mert a második világháború alatt tüzérségi megfigyelő állomásnak használták. Ez idő alatt egy ágyú megrongálta az oldalát, így felújításra szorult, ami 1946-ban meg is történt, majd egy ideig vállalatként is működött.

A vízellátó szerepe a 70-es évek végéig tartott, innentől 20 évig üresen állt. A 90-es évek végén a belsejét felújították, de kívülről nem történt renoválás.

Egy ideig Tourinform irodának adott helyet, majd az önkormányzat tulajdonává vált.


Siófoki víztorony

Víztorony felújítása

 • 2002-re már sürgőssé vált a felújítás, de még több évig húzódott el, mire ténylegesen elkezdődtek a munkálatok.
 • 2010-ben kezdték meg a renoválást, a nyárra tervezett átadása elmaradt, a hírek alapján a torony megdőlt és megsüllyedt, így a megnyitás dátumát eltolták a következő év végére.
 • A végső munkálatok 2011 májusában már készen lettek, de csak november nyitotta meg kapuit a siófoki víztorony, amikor a Siófoki Városnapon felavatták, de azonban a kávézó ekkor még nem volt látogatható.
 • Az egész torony 2012 júniusában nyitott a Sió Pláza és a felújított tér társaságában.

Siófoki víztorony - siófok látkép
Siófok látkép víztoronnalFoto: flickr.com

Siófoki víztorony érdekességei

A víztorony 4 különböző élményt nyújt az idelátogatóknak. A teljesen körbe vorgó felső részben a csodás panoráma mellett kávézó, bár és élményközpont található.

Panoráma kávézó a siófoki víztoronyban

A bár és kávézó nem csak a testnek, hanem a szemnek is egyaránt élményt nyújt, hiszen egy csésze kávé vagy egy pohár üdítő mellett élvezhetjük az egész Balaton csodás látképét.

A kínálaton megtalálhatóak kávéspecialitások és italkülönlegességek, amelyek felfrissítik az oda látogatókat.


Szentkirályi Oxigén bár

Az oxigén bár érdekessége, hogy bele lehet kóstolni a 95%-os oxigénbe, amely a szervezetet megtöltve rendkívüli energiát ad a jelentkezők számára. A bárt első sorban a Szentkirályi oxigénnel dúsított vizének népszerűsítésére alapították, ami egyébként az országban először itt volt megvásárolható.

Siófoki víztorony – Samsung Élményközpont

Az élményközpontban a 360°-os kilátás mellett, a modern érintőképernyős asztalok nyújtanak lenyűgöző látványt. Találkozhat a 45 méterrel a város fölött a jövő technológiával, így az élmény garantált.

Siófoki víztoronyról bővebb információt az alábbi elérhetőségeken találhat:

Siófoki víztorony meglátogatásához hívja a Siófok Taxi Fly taxi társaságot a +36 30 58 58 111-es telefonszámon.

Fotó: pexels.com, flickr.com,Booking.com